Okolju prijazni glineni pekači so zaželeni v vsaki kuhinji

VIAPOT ponudba glinenih posod je novost v naši ponudbi.

LONCI&POKLOPCI by Bajde vedno prisluhnejo potrebam kupcev, iz leta v leto pa vse več pozornosti namenjamo nujnosti varovanja okolja, saj je to pomembno. Danes je to obveznost, ki naredi razliko. Na srečo je povpraševanje po glinenih posodah vse večje, razlog je preprost, gre za posode, kjer kakovost in naravna sestava ne vplivata negativno na hrano, ki jo uživamo in zagotavlja velik užitek našim čutilom. Glina je ekološki material, v celoti jo je mogoče reciklirati, glazirana keramika pa izjemno olajša njeno uporabo in vzdrževanje.

Za pečice in krušne peči

Jedi po želji lahko pripravljate izključno v pečici in krušni peči. Glinen pekač z živili postavite v hladno pečico in vaš buncek, zajec, vse vrste mesa, rib in zelenjave ali kruha bodo odlični, ravno pravšnji. Struktura in poroznost gline omogočata, da toplota in vlaga dobro krožita v loncu, hrana pa se kuha v lastnem soku, kar arome seveda dvigne v nebesa.

Glazura – lepota in zdravje

Glazirana keramika je površinski sloj notranjosti posod in pekačev je steklena plast, ki v celoti prekriva zemeljski izdelek, po toplotni obdelavi ohlajen in kemično ter fizično vezan na izdelek. Izdelki za glazuro Viapot zagotavljajo vizualno privlačnost in kar je še pomembneje, omogočajo higiensko trajnost in udobno čiščenje. Skladnost s hrano je najbolj osnovna kakovost, ki jo je treba iskati pri uporabni keramiki. Zato so surovine za glazuro, ki jih uporabljamo v naših izdelkih, dostavljene v celoti v skladu s hrano. Glede na testiranje in oceno nacionalnega proizvajalca Food Codex je bilo potrjeno, da v izdelkih Viapot ni svinca in kadmija. Izraz “varno za posode za živila” se nanaša na glazirane izdelke.

Koristni nasveti

Pred uporabo moramo najprej pripraviti glinene lonce ali ponve, ker se želimo izogniti nevarnosti razpok že ob prvi uporabi. Ne pozabite: posode Viapot nikoli ne postavljajte na kuhalno ploščo, ampak samo v pečico in krušno peč. Postavite jih, dokler pečica ni ogreta. Pred prvo uporabo je priporočljivo posodo namočiti v mrzli vodi vsaj za nekaj ur ali najbolje en cel dan. Posodo temeljito posušite, tako da so pobočja obrnjena na glavo.

Terakota je še posebej uporabna za t.i. počasno kuhanje, pri nizkih temperaturah, čeprav se pri visokih temperaturah vse dobro speče. Primeren je predvsem za enolončnice, juhe, kosmiče, razne omake, vsekakor pa lahko pripravite močne kose mesa, divjačine, govedine, svinjine, rib, karkoli želite. Poskrbite, da se bo hrana še naprej kuhala tudi po tem, ko ste pekač vzeli iz pečice, zato bodite pozorni na čas kuhanja, če gre za jed, ki je ne smete prekuhati. Priporočamo ročno umivanje z vodo in limono, zelo preprosto in blago. Lahko pa posodo Viapot perete tudi v pralnem stroju. Vedno jih dobro posušite.

Preberite tudi

Nakupovalna košarica

Super Vikend

25% popust*

Samo še danes - Super Vikend

25% popust skoraj na vse*

Scroll to Top